AlgemeenIncidenten

Opgelet! Bekeuringen rond de jaarwisseling op een rijtje

- advertentie -

Landelijk – Rond de jaarwisseling worden veel mensen toch wat losbandiger. Over straat lopen met een slokje te veel op, die ene vuurpijl toch al afsteken voor 18.00 uur of wild plassen in een portiek om geen vuurwerk te hoeven missen. Niet slim, want een bekeuring is zo binnen laat de politie weten. We zetten een aantal bekeuringen rond Oud & Nieuw voor je op een rij.

- advertentie -

* Als je legaal vuurwerk afsteekt of meeneemt en dit buiten de toegestane tijden – 18.00 en 2.00 uur – afsteekt, komt je dit te staan op 100 euro boete.

* Een vuurpijl richten op een verkeersbord of een rotje gooien in een prullenbak is niet alleen gevaarlijk en dom, maar kost je ook 100 euro. En daar komt de bijbehorende schadevergoeding nog bij.

* Illegaal vuurwerk in bezit hebben doet dit jaar tussen en 200 en 340 euro.

* Kerstbomen, pallets of ander brandbaar materiaal verzamelen kun je ook maar beter laten. Want word je hierop betrapt dan kost je dat 90 euro. Maak je er ook nog eens een vuur van dan komt daar 280 euro bij.

* Zomaar rondhangen in een bushokje als er geen bus komt of zonder reden in andermans kozijn zitten, gaat je tussen de 90 en 140 euro kosten.

* Dronken over straat lopen begint bij 90 euro en als je daarbij ook nog eens overlast veroorzaakt kan dit oplopen tot 370 euro.

* Overlast veroorzaken voor (buurt)bewoners is een bekeuring van 140 euro waard, net zoveel als voor het gooien van rommel op straat. Houdt die lege vuurwerkpakketten dus bij je.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button