AlgemeenKort nieuwsSport

Caylan Wering wordt Kampioen van Nederland op het NK-15 judo

Winschoten – Op zaterdag 7 april werd er in sportcentrum Leek het NK- 15 judo gehouden. 5 judoka’s van Judoschool Tan-Ren-Jutsu Oost-Groningen hadden zich gekwalificeerd voor dit Kampioenschap.

In het ochtendblok kwamen de zussen Janniek en Heleen Pool de mat op. Heleen won haar 1e wedstrijd met Ippon, verloor haar 2e van de latere nummer 1, won haar 3e wedstrijd met Ippon en verloor haar 4e wedstrijd. Een prima 11e plaats als 1e jaars -15 judoka. Janniek was er net weer van een hardnekkige knieblessure. Ze zat nog niet helemaal in haar wedstrijdritme. Toch wist ze 3 partijen te winnen wat haar een 9e plek opleverde.

In het middagblok kwamen Cindy Oost, Luna Arends en Caylan Wering in actie. Cindy Oost begon goed en won haar 1e wedstrijd met Ippon, verloor haar 2e. Ze kon zich goed herpakken en won de volgende 2 wedstrijden. Helaas verloor ze haar 5e wedstrijd en ook Cindy haalde een 9e plaats. Caylan en Luna waren in topvorm. Beiden wisten ze met overmacht 4 partijen te winnen wat hun een plek in de finale opleverde. De wedstrijd om goud van Caylan ging lange tijd gelijk op. In de goldenscore wist hij een waza-ari te scoren en mag zich kampioen van Nederland noemen. Luna verloor helaas haar wedstrijd om goud met een houdgreep. Ze mocht zilver omhangen. Ook een geweldige prestatie.

Coaches Ronnie Grave en Rik Fissering  zijn enorm trots op alle  judoka,s . Samen maken we elkaar sterker! Voor meer informatie, locaties en 3 gratis proeflessen kijk op judotanrenjutsu.nl en like onze facebookpagina.