OldambtNu.nl biedt u de mogelijkheid om uw eigen evenement ook toe te laten voegen in deze agenda. Mail naar redactie@oldambtnu.nl of vul het contact formulier in.

Let op: omschrijf uw evenement en vermeld daarbij de datum, tijd en locatie. 

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

50cc Grasbaanwedstrijd in Scheemda

juli 8 @ 11:00 - 17:00

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

In veel dorpen in Oost groningen en Drenthe werden in de jaren 60, 70 en 80 50cc grasbaanwedstrijden georganiseerd. Zondagmiddag 8 juli zal op het ijsbaanterrein aan de Pelmolenlaan in Scheemda de 50cc grasbaanklasse uit de vroegere jaren weer aan de start verschijnen met de 50cc grasbaanmotoren,

Lees ook: Geslaagde 50cc Classic Grasbaan races op ijsbaan Scheemda

Zelf aan de knutsel
De 50cc grasbaan motorsport was in deze jaren zeer populair, in de begin periode  waren 50cc grasbaan motoren niet verkrijgbaar maar moesten zelf worden gebouwd. Bromfiets frame’s zoals batavus of tyfoon werden omgebouwd en werden voorzien van Kreidler , Sachs, zundapp, morini of minarelli motoren. Begin de jaren 70 werden deze tak van motorsport speciale machines gebouwd .

Met de komst van de Japanse motoren is de 50cc grasbaanklassen eind jaren 80 opgehouden te bestaan, motoren zijn achter in de schuur gestald en in de vergetenheid geraakt.

Informatie
De toegang voor de wedstrijden op de ijsbaan in Scheemda is gratis. De trainingen beginnen om 11.00 uur; de wedstrijden om 13.00 uur. Meer informatie en voor opgave lokale klasse bij Annet Helweg, via annethelweg@gmail.com. Zie ook: www.classic50ccgrasbaanteam.nl.

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Gegevens

Datum:
juli 8
Tijd:
11:00 - 17:00

Locatie

Pelmolenlaan Scheemda
Pelmolenlaan
Scheemda,GroningenNederland
+ Google Maps