AlgemeenSport

HCW / Eemsmond Heren 1 haalt uit in thuisduel tegen Emmen

Winschoten – Na een lastige start van het seizoen heeft Heren 1 van HCW / Eemsmond de laatste weken de slag te pakken. Vorige week werd nog overtuigend van Daring gewonnen, deze week haalden de heren flink uit tegen laagvlieger Emmen.

Emmen had er bewust voor gekozen verdedigend te starten en liet HCW / Eemsmond veel ruimte in de opbouw. Waar in het verleden de thuisploeg hier nog wel eens moeite mee had werd vandaag duidelijk dat er progressie geboekt is. Uitblinkers vandaag waren dan ook eigenlijk de verdedigers. Via de kom achterin en met een doorschuivende Stijn werd hoog op gespeeld; bij tijd en wijle zelfs op de helft van Emmen. Een verdediging vandaag bestaand uit Daan als laatste man, Stijn als voorstopper, de van een blessure teruggekeerde Mattie op linksachter en Erik op rechtsachter.

Vanuit die  opbouw kwamen vanaf de eerste minuut scherpe passes op de middenvelders en aanvallers die met acties direct druk zetten op de tegenstander. Diverse kansen in de eerste 10 minuten waren het gevolg, echter allen gemist. Er moest uiteindelijk het speciale wapen (de tipcorner) aan te pas komen om op 1-0 voorsprong te komen. Daarna ging het snel: nog een tipcorner (Koen met de mooie opmerking 2 keer achter elkaar dat verwachten ze nooit… en dat klopte), een droog schot van Stijn en twee veldgoals van Bram.

Een eerste helft om trots op te zijn, zeker met een kleiner team door diverse afzeggingen vanwege o.a. werk en studie. Dankbaar werd dat ook gebruik gemaakt van de diensten van Chris, die vanuit jongens B het team kwam versterken. De opstelling vandaag op het middenveld was dan ook anders dan anders. Martijn op links, Koen ouderwets dominant in het centrum en Marc als ‘alleskunner’ deze keer op rechtsmid. In de aanval Aldert, Floris en Bram met vanaf de bank Chris die op het middenveld en voorin door wisselde.

In de tweede helft verslapte langzamerhand de concentratie. Verdedigend bleef het redelijk staan in de vertrouwde tactiek (‘kleine ruit’), echter opbouwend werden steeds vaker slordigheden genoteerd en werd te vaak de kom en de guard niet gebruikt. En het tempo ging ook omlaag, ook tegen een tegenstander die al na 35 minuten was murw geslagen en het ook wel geloofde. Tegelijkertijd bleef de score wel oplopen via twee goals van Bram en een fenomenale 1-tegen-5 solo goal van Floris. De laatste minuten werden helaas nog verstierd door een bizarre tegengoal. Terwijl HCW / Eemsmond nog terugliep na een eigen goal, de 8-0, startte Emmen het spel alweer. De scheidsrechter vond dit goed waar diverse spelers eigenlijk een fluitsignaal verwachtten. Dit resulteerde in een rare frommelgoal waar een aangeraakt schot de verder foutloos keepende Ron kansloos liet. Eindstand 8-1.

Met deze uitslag vindt HCW / Eemsmond de aansluiting bij de middenmoot in de competitie. Volgende week zullen de heren weer op zoek zijn naar de drie punten uit bij Roden en op 28 oktober zijn ze weer thuis te zien op ’t Hokkie tijdens de tweede Super Sunday als alle senioren teams van HCW thuis spelen!