AlgemeenSport

Oldambster worstelaar Zoë Klunder prolongeert voor zesde jaar haar Nederlandse titel

- advertentie -

Midwolda/ Ommen – Zoë Klunder (17) onlangs nog derde op de WK ’18 in Tbilisi Georgië prolongeert voor het zesde achtereenvolgend jaar haar Nederlandse Sambo – Worstelen titel. Hiermee start ze opnieuw ongeslagen het nieuwe seizoen op deze NK ’19. Belangrijk ‘meetmoment’ en naast in haar eigen categorie jeugd U19 tot 65 kg pakt ze ook de kampioenstitel in de Open klasse waar senioren ingedeeld stonden.

- advertentie -

In deze open klasse verslaat Zoë ook de eerdere nummer drie van de Wereld in een zwaardere gewichtsklasse met 7-0 en onlangs Enfusion kampioene in MMA met een vroegtijdige overwinning van 11-0.

Zoë die momenteel haar studie volgt op de Johan Cruyff College te Groningen traint naast haar crossfit – en krachttrainingen, sambo bondstrainingen onder andere ook bij Olympische worstelscholen de Halter te Utrecht en Blau Weiss bij onze Oosterburen in Duitsland.

Zoë hoopt met deze winst op haar eerste ‘meetmoment’ weer door de bondscoach Maykel Claassen van de Sambo Bond Nederland geselecteerd te worden voor de eindtoernooien EK Jeugd ’19 in Nicosia te Cyprus, WK Jeugd ’19 Tasjkent te Oezbekistan en WK Senioren ’19 Seoul te Korea, laatste waar ze straks met haar 18 jaar met dispensatie van de FIAS Internationale Federatie net aan mag deelnemen.

Dit alles, net als haar vele Internationale toernooien en trainingskampen, is mede mogelijk door haar geweldige sponsoren en partners die haar hierin steunen en helpen.

Foto & bericht: ingezonden

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button