Sport

Heiligerlee JO-19 verliest bekerfinale na spektakelstuk

Heiligerlee/Midwolda – Nadat in de halve finale van Drachtster Boys was gewonnen stond afgelopen zaterdag, 3 juni, de bekerfinale op het programma voor Heiligerlee JO-19. Wederom trof de ploeg uit Heiligerlee een Friese tegenstander, Sneek Wit-Zwart, maar dit keer trokken de Friezen aan het langste eind. Na 90 minuten was de eindstand 3-5 in het voordeel van Sneek.

Al een aantal weken leefde men in Heiligerlee toe naar deze bekerfinale. Spelers met blessures werden de afgelopen wedstrijden gespaard en wellicht hebben de spelers op de vrijdagavond voorafgaand aan de finale iets vroeger het bedje opgezocht dan normaal.

Omdat voor de locatie van deze finale door de KNVB het veld van MOVV in Midwolda was gekozen had het team geen lange reis voor de boeg, om wel een cupsfeer te creëren werd er toch een bus geregeld voor spelers en supporters (afstand Heiligerlee – Midwolda is toch zeker zo’n 6 kilometer…).

Wedstrijd
Op een zonovergoten sportpark en met veel toeschouwers langs de lijn begon de wedstrijd, en aan de kant kregen de supporters en coaches de indruk dat sommige spelers toch wel wat nerveus waren. Na 15 minuten schoot de spits van Heiligerlee op het doel van Sneek en waarbij iedereen dacht dat de keeper deze bal rustig zou vangen, maakte deze een fout en rolde de bal tergend langzaam in het doel, 1-0 voor Heiligerlee.

Binnen 10 minuten kwam Sneek weer op 1-1, een schot(je) werd niet goed verwerkt en na een scrimmage voor het doel lag de bal in het net. De scheidsrechter van dienst tijdens deze wedstrijd volgde het spel van grote afstand en gaf kort voor het einde van de eerste helft een penalty aan Heiligerlee vanwege een handsbal, hoe hij dit heeft gezien is voor de meeste spelers en toeschouwers een raadsel. Afijn, cadeautjes moet je uitpakken en dat deed Heiligerlee dan ook, 2-1.

Iedereen die dacht dat met deze stand ook de kleedkamers zouden worden opgezocht voor een korte pauze kwam bedrogen uit, aan de zijlijn liet Heiligerlee zich aftroeven en na een mooie voorzet volgde een fantastische kopbal en dus stond de 2-2 op het (niet aanwezige) scorebord.

De tweede helft begon niet lekker voor Heiligerlee, al binnen enkele minuten zag de scheidsrechter in een onschuldig duel een overtreding en gaf een penalty aan Sneek, die ook weer netjes werd binnengeschoten, 2-3. Even later stond echter ook al weer de 3-3 op het papier door onzeker handelen van de keeper van Sneek waar de spits van Heiligerlee dankbaar van profiteerde.

Nadat een verdediger van Heiligerlee na een opzichtige duw een gele kaart kreeg en voor 10 minuten naar de kant moest werd Heiligerlee logischerwijs nog meer terug gedrongen maar deze periode kwamen ze door zonder een tegengoal.

In de slotminuten wist Sneek echter toch nog 2x te scoren, middels een counter die goed werd uitgespeeld en via een houdbaar schot dat toch in het doel belandde. Daardoor was de eindstand 3-5 voor Sneek.

Avontuur
Al met al mogen de spelers en begeleiding van Heiligerlee terugkijken op een mooi avontuur, ze hebben goed gepresteerd in de beker, de finale gehaald en uiteindelijk verloren van een goede tegenstander.

En wat zeker niet onvermeld mag blijven waren de trouwe supporters, die naast de nodige luidruchtige aanmoedigingen ook zorgden voor sfeer door het afsteken van een paar vuurpotten en daarnaast voor de finale een prachtig mooi spandoek hadden gemaakt. Dit geeft  de betrokkenheid aan van de leden binnen een relatief kleine club als de vv Heiligerlee.