Sport

Zoë Klunder worstelt zich tussen top 10 op WK 2019

Seoel (Zuid-Korea)/ Midwolda – Zoë Klunder (18 jaar), zesvoudig Nederlands Kampioen en 3e van de Wereld en Europa in de juniorenklasse worstelde zich afgelopen zaterdagnacht tussen de top 10 van de Wereld met een 7e plaats op de WK ’19 in Seoel te Zuid-Korea.

- advertentie - 

Het afgelopen jaar heeft Zoë vele Internationale prijzen in de wacht gesleept en werd onlangs nog 3e op de Europese Kampioenschappen in Limassol op Cyprus, 3e in Bishkek te Kirgizië en 5e op een groots Internationaal toernooi in Kazan te Rusland voor senioren. Zoë’s bondscoach Maykel Claassen had eind vorig jaar al aan Zoë gevraagd om Nederland met het oog op de mogelijke Olympische Spelen van 2024 alvast te gaan vertegenwoordigen in de seniorenklasse. Dat was geen gemakkelijke keuze en is een grote verantwoordelijk stap in haar sportcarrière. Dat gaat niet onverdienstelijk, sterker nog ze schaart zich direct als debutante tussen de top 10 van de Wereld en dat nog maar net met haar 18 jaar.

Zoë die marketing & communicatie studeert aan het Johan Cruijff College te Groningen is blij en tevreden met haar prestaties van het afgelopen jaar en verteld dat het niet zomaar aan is komen waaien en er ook veel voor traint. Ze onderstreept dat ze dit succes van de afgelopen tijd mede te danken heeft aan haar sambo – en worsteltrainers bij de Sambo Bond Nederland, KSV Marshall te Baarn, Olympisch worstelschool de Halter te Utrecht, SV Blau Weiss te Dörpen in Duitsland, teamgenootjes, familie en vrienden en Last but not least haar geweldige sponsoren die haar enorm helpen en ondersteunen. Zoals ze zelf zegt, ‘niet alleen … alleen samen’.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button