Incidenten

Voortvluchtige ‘coronaspuger’ die agent in gezicht spuugt krijgt celstraf

- advertentie -

Midwolda – De politierechter heeft op de snelrechtzitting in Assen woensdag twee ‘coronaspugers’ veroordeeld tot wekenlange celstraffen. Een nog voortvluchtige verdachte (52 jaar, Nieuw Beerta) kreeg acht weken onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Tot aan de zitting heeft de politie vergeefs gezocht naar deze verdachte.

- advertentie -

De andere verdachte (41 jaar, Ten Post) kreeg 10 weken gevangenisstraf waarvan vijf voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar met voorwaarden. Hij moet zijn celstraf meteen uitzitten.

Stopteken
De voortvluchtige verdachte uit Nieuw Beerta kreeg 24 maart 2020 in Midwolda een stopteken van de politie. “Het is eerste wat de agenten horen is een schreeuwende man die stelt dat hij naar een vriend op de camping moet die zware Corona heeft”, aldus de officier. De politie zegt dat de man bekeuringen krijgt. De verdachte beent naar een van de agenten en schreeuwt hem in het gezicht. “Wanneer hij niet meer dan 20 centimeter verwijderd is van het gezicht van de politieambtenaar hoest hij in zijn gezicht”, aldus de officier.

De agent deed aangifte. “In die aangifte vertelt de agent over zijn ouders die al op leeftijd zijn die hij niet wil besmetten. Hij vertelt onzeker en angstig te zijn over zijn gezondheid maar heeft ook angst anderen te besmetten”, aldus de officier. De rechter noemt het gedrag van de verdachte, die een lang strafblad heeft, ‘verwerpelijk’ en vonnist conform de eis.

Lees ook: Man hoest agent in gezicht: aangehouden voor poging zware mishandeling

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button