Algemeen

Werkstraf geëist voor Oldambtster met zeventien wapens in huis

Oldambt – Vanwege het in huis hebben van zeventien wapens eist het Openbaar Ministerie (OM) een taakstraf van 180 uur tegen een 25-jarige man uit de gemeente Oldambt. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie - 

Normaal gesproken eist het OM voor zoveel wapens een celstraf. Maar de Oldambtster stapte vorig jaar oktober zelf naar het politiebureau en biechtte zijn wapenarsenaal op. Hij wilde schoon schip maken. ‘Hij is ontzettend goed bezig’, zei de officier van justitie en die vond daarom een opsluiting niet de juiste straf.

Verward
De man leek op het politiebureau verward, toen hij binnenstapte. De agenten namen zijn biecht toch serieus en snelden naar zijn woning. Naast onder meer pistolen, geweren, vlindermessen en een ploertendoder had de man zwart buskruit. In een schuur stuitten de agenten op 241 hennepplanten. De man had de sleutel van de schuur op zak. Volgens het onderzoek waren de planten voor een derde oogst bedoeld. De stroom werd illegaal afgetapt.

‘Er moest iets gebeuren’
Hij kocht zijn wapen in Tsjechië, zei de man op zitting. Aanvankelijk als hobby. Later schafte hij meer wapens aan vanwege bedreigingen vanuit het criminele circuit. De man was hierdoor geestelijk instabiel geworden en liep rond met zelfmoordplannen. ‘Dit kwam niet goed, er moest iets gebeuren’, zei hij tegen de rechter.

Naast de taakstraf eiste de officier een celstraf van 365 dagen, waarvan 301 dagen voorwaardelijk. De man heeft 64 dagen in voorarrest gezeten en zou in dat geval niet meer achter slot en grendel hoeven. Het energiebedrijf eist een schadevergoeding van duizend euro van de man.

De uitspraak is over twee weken.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close
Open chat
Tip ons!