AlgemeenNieuwsoverzicht

25 Jaar Radio Winschoten: Hennie Lemein op het verkeerde been..

Winschoten – Oud-journalist van de Winschoter Courant en boekenschrijver Hennie Lemein is jarenlang een zeer gewaardeerd medewerker geweest van de sportredactie binnen Radio Winschoten. Later komen we daar uitgebreid op terug.

- advertentie - 

Vandaag een leuke anekdote over Hennie. In de jaren 80 van de vorige eeuw was Hennie nog sportverslaggever bij zijn krant. Daardoor was hij vaak op zaterdag “en route” om verslag te doen van voornamelijk amateur voetbalwedstrijden. Ook de koude en druilerige zaterdag waar deze anekdote betrekking op heeft. Hij had in Veendam een matige pot voetbal aanschouwd en was op weg naar de warme kachel.

De terugreis voerde langs de Pekela’s en Hennie besloot zijn reis te veraangenamen, door naar zijn collega’s van Sport Lokaal te luisteren. Inderdaad op FM 106.2

(Lees verder onder de foto)

Hij hoorde een zeer enthousiast verslag van Rolf Huizinga. Dat betrof een wielerwedstrijd voor amateurs in Nieuwe Pekela. Rolf bracht de luisteraars op de voor hem  typerende stijl op de hoogte van deze –volgens hem- zeer spannende wedstrijd. Het in grote getale toegestroomde publiek genoot ondanks het slechte weer zichtbaar  van de spannende wedstrijd – aldus Rolf. Het ging hard tegen hard en de ledematen vlogen nog net niet in het rond, maar hier en daar vloeide al wel wat bloed. Een wedstrijd om nooit te vergeten, aldus de hoofdsponsor van dit sportieve gebeuren een plaatselijke slager, geïnterviewd door onze reporter.

Hennie werd ook enthousiast en besloot de eerstvolgende afslag te nemen om het gebeuren van nabij te aanschouwen. Je zou verwachten dat hij wel door van verwijsborden en het aanhoudende gejuich van het enthousiaste publiek naar de locatie zou worden geleid waar het spektakel zich voor deed. Niets was echter minder waar.

(Lees verder onder de foto)

Een klein half uurtje en een tiental kilometers verder arriveerde Hennie op de plaats van bestemming. Hij trof daar een vijftiental tot op het bod verkleumde wielrenners aan die werden aangemoedigd door een even groot aantal toeschouwers.  Weer had Rolf Huizinga zijn verslaggeverstalent waargemaakt, waarbij ook weer eens duidelijk werd dat door het toenemen van zijn enthousiasme het waarheidsgehalte nog wel eens een klein beetje af nam. Maar de luisteraars smulden er van en Hennie Lemein ook. Om weer een beetje warm te worden scoorde hij samen met Rolf  een heerlijke gehaktbal van de plaatselijk (slager) sponsor.

Foto’s van Leo van der Sluis
De meeste foto’s in deze serie werden door ook al weer een oud medewerker van Radio Winschoten Sport Lokaal gemaakt. Leo van der Sluis maakte jarenlang deel uit van de bureauredactie en had als hobby fotograferen.

(Lees verder onder de foto)

We stelden destijds vast dat we eigenlijk te weinig foto’s maken van onze werkzaamheden. Om alle gebeurtenissen voor het nageslacht te beware,  werd Leo gevraagd daarvan zo veel mogelijk foto’s te maken. Helaas moest hij af en toe verstek laten gaan, omdat hij een dienst moest draaien. Leo zat -zoals ze dat noemen- op de ambulance en moest daarom regelmatig op zaterdag werken. Maar het merendeel heeft hij gelukkig op de gevoelige plaat vastgelegd, zodat wij onze wekelijke bijdragen kunnen voorzien van unieke beelden.


Laat ons weten welke onderwerpen of gebeurtenissen u nog graag eens de revue wilt zien passeren. Reacties graag naar JanKeitz@Gmail.com.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button