AlgemeenNieuwsoverzichtPolitiek

Besluit Oosterlengte leidt tot ophef in Old Wolde

Winschoten – Een besluit van zorggroep Oosterlengte heeft tot ophef geleid in verpleeghuis Old Wolde in Winschoten. Oosterlengte heeft aangekondigd dat twaalf cliënten en twee begeleiders van Stichting Cosis per 1 april op zoek moeten naar een andere werkplek.

- advertentie - 

De brasserie waar de cliënten werken zal volgens Oosterlengte anders ingericht worden en daardoor is er geen plek meer voor de medewerkers van de brasserie. De ruimtes die de cliënten gebruiken, zouden nodig zijn voor de bewoners en de bedrijfsvoering van Oosterlengte.

Geruchten dat Oosterlengte andere intenties heeft, worden door directeur Hennie Sanders ontkent tegenover RTV Noord. Zij liet tegenover de regionale omroep weten dat de maatregel niet bedoeld is om een personeelsoverschot op te lossen, zoals gesuggereerd werd.

(lees verder onder de foto) Foto: OldambtNu.nl

Petitie
De mededeling is bij zowel de bewoners, als het personeel en familieleden van cliënten hard aangekomen. Ze begrijpen helemaal niets van de beslissing en daarom besloot Linda Emming, moeder van één van de cliënten, een petitie te starten. Emming hoopt dat de petitie er toe kan leiden dat de maatregel alsnog teruggedraaid wordt. Volgens haar is Old Wolde de plek waar de cliënten onderdeel zijn van de maatschappij en waar ze zich veilig kunnen voelen.

Emming doet dan ook een dringend beroep op Oosterlengte om de cliënten deze plek niet af te nemen, omdat de waarde voor hen veel meer is dan in geld uit te drukken is. Inmiddels hebben ruim 2000 mensen de petitie ondertekent.

Reacties
Ook de lokale politieke partij Oldambt Aktief reageert ontstemd op het besluit van Oosterlengte. Volgens de partij zijn de cliënten en hun begeleiders onmisbaar en laat Oosterlengte hiermee zien dat het menselijke aspect niet centraal staat.

Oldambt Aktief vindt het een kwalijke zaak dat de Cosis-medewerkers die zich met hart en ziel inzetten zomaar aan de kant worden gezet. De werkzaamheden van Cosis in Old Wolde zijn in de ogen van de partij van onschatbare waarde, omdat zij het belang van de bewoners boven alles stellen.

Bovendien vraagt de fractie van de lokale partij zich af wie na 1 april de extra helpende hand in Old Wolde wordt. Omdat er een groot tekort is aan vrijwilligers, maakt de partij zich grote zorgen over de toekomstige hulpverlening en men hoopt dat Oosterlengte hier een oplossing voor heeft.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

Back to top button