AlgemeenSport

Vlammende dag bij combiteam Eemsmond/ HCW Heren 1

Winschoten – Vanaf dit seizoen speelt een combiteam Heren van 1 Eemsmond en Hockey Club Winschoten (HCW) in de vierde klasse, voor het eerst sinds lange tijd. Na een geflatteerde en ongelukkige 1-4 eerste verloren wedstrijd vorige week tegen Emmen stond nu de eerste thuiswedstrijd op het programma. Zondag om 14.00 in Winschoten tegen De Meeuwen (Emmeloord).

Na vorige week was er alles aan gelegen om het thuispubliek te laten zien waar Heren 1 toe in staat was. Opdracht was om vanuit de goede organisatie De Meeuwen op te vangen en van daaruit het eigen spel op te pakken, met snelle buitenspitsen en afmakers in en rond de circel.

Overwicht
Na diverse vroege kansen scoorde Sven Hensema met een strak schot in de linker hoek: 1-0. Gedurende de hele eerste helft bleef het overwicht van Eemsmond / HCW, echter het duurde pas tot de laatste minuten voordat de score werd uitgebouwd: 2-0 via een tip-in en 3-0 via een strafcorner.

Doelpunten
In de rust nogmaals de organisatie neerzetten en opletten voor de druk die de Meeuwen ongetwijfeld wilden opvoeren met deze achterstand. Die probeerden dit ook echter na 2 minuten in de tweede helft lag de 4-0 al in de goal direct gevolgd door de 5-0. Dit zorgde voor vertrouwen bij de thuisploeg. Vooral met een zeer goede achterhoede en het middenveld dat de regie had werd De Meeuwen vervolgens dieper in de put geduwd.

Uiteindelijk bleef de teller op 9-0 steken waarbij ook diverse kansen nog werden gemist. Doelpuntenmakers Michel ten Hove, Sven Hensema,  Koen Duursema,  Niels Riemersma en Martijn Broekhuizen. Grootste compliment voor de thuisploeg was dat in de hele wedstrijd Ron Haans als keeper slechts 2 keer in actie hoefde te komen.

Volgende week wordt het programma vervolgd met de zware uitwedstrijd tegen Meppel. Dank voor alle supporters die voor een mooie sfeer hebben gezorgd deze zondag!