Algemeen

Cel- en werkstraf voor 23-jarige Scheemter voor diefstal tuinset

- advertentie -

Scheemda – Tachtig uur werkstraf en een dag de cel in. Dat is de straf die een 23-jarige man uit Scheemda krijgt voor het stelen van een loungeset.

- advertentie -
Wagen vol geladen
De man uit Scheemda ging op 31 mei naar Nieuw-Weerdinge om daar een partij tuintegels te kopen. De koop ging door en de Groninger ging met een volgeladen aanhangwagen terug naar huis.Lounge-set verdwenen
De vrouw van de verkoper kwam daarna thuis. Zij ontdekte dat de lounge-set uit de tuin was verdwenen. Er lag alleen nog een kapot gevallen glasplaat. De buren hadden gezien hoe een man de set op een aanhangwagen had gezet en meegenomen.

De politie besloot een kijkje te nemen bij de koper van de tegels in Scheemda. Daar stond dezelfde loungeset, zonder glasplaat. De 23-jarige bewoner bekende de diefstal in Nieuw-Weerdinge.Eerder al een aanhangwagen gestolen
Begin juli zagen agenten bij Sellingen een aanhangwagen in de sloot liggen. Een eindje verderop stond een auto met pech. Het was de wagen van de 23-jarige man uit Scheemda. Hij had de aanhangwagen in Sellingen gestolen. Maar die was in de sloot beland.

De man wilde de aanhangwagen verkopen. Met de opbrengst was hij van plan zijn gezin te voeden. Maar door de diefstal is hij verder in de financiële problemen gekomen. Niet alleen zijn auto was stuk. Hij moet ook de eigenaar van de aanhanger een schadevergoeding van 165 euro betalen.

Taakstrafverbod
De Scheemder is al eerder veroordeeld tot een werkstraf. In zulke gevallen heeft de rechter te maken met een taakstrafverbod. Dat verbod beslist dat een persoon niet binnen vijf jaar voor een vergelijkbaar delict een werkstraf opgelegd mag krijgen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button