AlgemeenKort nieuws

35-Jarige Scheemder krijgt werkstraf voor dichtknijpen keel van ex

- advertentie -

Assen/ Scheemda – Voor het mishandelen van zijn ex-vriendin voor de ogen van haar kinderen in Assen, is een man uit Scheemda veroordeeld tot zestig uur werkstraf.

- advertentie -

Daarbij kreeg hij twee weken voorwaardelijke celstraf opgelegd. Ook moet hij zijn ex 350 euro schadevergoeding betalen.

Fiets teruggebracht
De 35-jarige man bracht op 21 oktober vorig jaar een fiets terug naar zijn ex in Assen. Zijn relatie met het de vrouw was toen al voorbij. Ongevraagd kwam hij haar huis binnen. Toen de vrouw vroeg of hij wilde weggaan, kwam hij op haar af.

Zonen helpen moeder
‘Ik dacht dat hij me een kus wilde geven, maar in plaats daarvan, kneep hij mijn keel dicht’, verklaarde het slachtoffer bij de politie. Daarna kreeg de vrouw meerdere klappen en belandde ze gewond op de grond.

Terwijl haar ene zoon de politie belde, probeerde de ander zijn moeder uit haar benaderde positief te bevrijden door de man met een bijzettafel te lijf te gaan. Ook de buurman hielp volgens het slachtoffer mee om de Groninger te laten stoppen.

‘Zelfverdediging’
In het huis trof de politie een ravage aan. De man uit Scheemda, die naar eigen zeggen meerdere biertjes had gedronken, kon even verderop in de straat worden aangehouden. Hij verklaarde dat de vrouw juist hem was aangevlogen en hij zich moest verdedigen.

- advertentie -

Dat verhaal geloofden de officier van justitie en de rechter niet. De aanklaagster noemde het huiselijk geweld extra ernstig omdat de twee (tiener)zoons van de vrouw erbij waren.

- advertentie - 
Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button