AlgemeenGemeente

Werken aan Winschoten: Werkzaamheden aan de Venne begonnen

- advertentie -

Winschoten – Met ruim een week vertraging zijn dinsdagmiddag de werkzaamheden aan de Venne in Winschoten begonnen. En dat is niet onopgemerkt. De Venne is een eenrichtingsweg geworden, daarbij zijn de parkeervakken moeilijker te bereiken.

- advertentie -

De Venne is een belangrijke ader in de Winschoter binnenstad. De straat is nu vooral een ‘aanloopstraat’. Maar verdient meer allure. Wonen aan de Venne wordt prominenter. Daar is de inrichting op afgestemd. Aan de Venne zijn de thema’s water, diversiteit in functies en dynamische stadsbuurt. De Venne biedt straks mogelijkheden voor sport en beweging, mogelijkheden voor muziek en dans en uitgaan.

Hoe gaat de Venne er uitzien?
De plannen nu laten zien dat de Venne een middengebied krijgt met een kleine waterloop, bomen en hier en daar parkeervakken. Daarnaast komen aparte rijlopers (zoals vroeger) waarbij de ruimte voor de fiets en de auto gecombineerd worden. Er komen iets verhoogde loopstroken. Stegen verbinden de Venne met de winkelstraat.

De rijlopers en voetpaden blijven obstakelvrij zodat evenementen als Adrillen er gehouden kunnen worden. De verlichting komt daarom in de middenstrook.

Wateroverlast aangepakt
Het huidige probleem van wateroverlast bij hoosbuien wordt met deze reconstructie opgelost. De Venne krijgt over de volle lengte een grote ondergrondse en diepe regenwaterbuis met veel opvangcapaciteit. Daarbovenop komt de zichtbare ondiepe waterloop. De waterloop krijgt bij het Oldambtplein en bij Café de Engel kleinschalige water- en lichtobjecten.

Aan de Venne komt ook het groen terug. De nieuwe bomen en de waterloop hebben ruimte nodig. Het aantal parkeerplaatsen wordt daarom ongeveer met een derde teruggebracht. Bewoners en ondernemers houden parkeerruimte.

“Wonen naast de winkelstraat”
Diverse oorzaken zorgen voor leegstand in het Winschoter centrum. Ook aan de Venne. Het kernwinkelgebied moet compacter worden. Leegstaande panden wil de gemeente laten vullen door winkeliers, die elders in het Winschoter centrum hun winkel hebben. De bebouwing van de Venne is dan een zone is voor “wonen, werken en sociale functies”.

Het “Wonen naast de winkelstraat” wordt gestimuleerd door alvast het wegprofiel aantrekkelijker te maken. Het verblijfskarakter komt voorop te staan.

Uitgelichte afbeelding: Anita Meis/ OldambtNu.nl
Foto’s & Bron: Gemeente Oldambt 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button