Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Gemeente

Echtpaar Schut-Bos uit Winschoten viert diamanten huwelijk

- advertentie -

Winschoten – Jan en Hillie Schut, die sinds 1963 aan het Sint Vitusholt in Winschoten wonen, maken zich klaar voor een nieuwe fase van hun leven. Binnenkort zullen ze verhuizen naar een appartement aan de Vondellaan. Maar afgelopen woensdag stond in het teken van een bijzondere mijlpaal: hun diamanten huwelijksjubileum.

- advertentie -

“Dit jubileum wilden we hier nog vieren,” vertelt Hillie met een glimlach. Het echtpaar werd hartelijk gefeliciteerd door wethouder Ger Klein namens de gemeente Oldambt.

Jan (88) en Hillie (84) ontmoetten elkaar op het werk, bij de AKO-centrale in Vlagtwedde. “Na mijn diensttijd ging ik aan de slag en daar werkte Hillie ook, op kantoor,” herinnert Jan zich. Hij begon als reservechauffeur, maar zijn carrière bracht hem later naar de kraan en vervolgens naar de vrachtwagen. “Zwaar werk,” lacht hij, “maar ik wist al snel dat ik dit niet lang kon volhouden.”

Uiteindelijk koos Jan voor een andere baan, als buschauffeur bij de GADO, waarmee hij ook reizen naar het buitenland maakte. “Een mooie tijd,” blikt hij terug, “al waren sommige bussen toen al bijna aan het koken voordat de rit begonnen was!”

Na zijn pensionering op 58-jarige leeftijd zette Jan zich in als vrijwilliger bij de Diabetesvereniging en werd hij zelfs Koninklijk onderscheiden voor zijn inzet.

Hillie werkte later bij de gemeente Vlagtwedde en samen kochten ze in 1963 hun huidige huis aan het Sint Vitusholt. “Het was niet veel meer dan een schuur en een kamer met twee bedstedes,” herinnert Hillie zich. “Maar we hebben alles verbouwd.”

Een paar maanden geleden besloten ze zich in te schrijven voor een appartement aan de Vondellaan. “Jan heeft onlangs een nieuwe hartklep gekregen en later kreeg hij problemen met lopen,” legt Hillie uit. “Ons huidige huis, met grote tuin, is te veel om te onderhouden.”

Hun aanvraag voor het appartement werd verrassend snel goedgekeurd, binnen drie maanden. Maar voordat ze hun nieuwe hoofdstuk beginnen, wilden ze nog één keer hun 60-jarig huwelijksjubileum in hun vertrouwde huis vieren, samen met hun kinderen Jan en Janet, en hun twee kleinkinderen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button