AlgemeenSport

Zoë Klunder uit Midwolda op weg naar de top van Nederland

- advertentie -

Leek, Midwolda – Zoë Klunder heeft na haar 1e plaats op de Dutch Open NK Sambo in de categorie tot 15 en 18 jaar, finale en 2e plaats Dutch Open Espoir en Nederlandse Kampioenschappen judo tot 15 jaar ook haar kwalificatie op de NNK tot 18 jaar gehaald. Klunder schaarde zich afgelopen zaterdag 4 april in Leek zich bij de 10 beste judoka’s met een 9e plek op de Nederlandse Kampioenschappen tot 18 jaar.

- advertentie -

Let wel daar doen de beste 28 judoka’s van Nederland aan mee en zijn in haar categorie nagenoeg alleen maar laatste jaars  judoka’s tot 18 jaar oud. Voor Zoë Klunder –  zelf nog maar 13 jaar – is dit een geweldige prestatie … als een van de jongste ooit in de categorie –57 kg op een dergelijk zwaar bezet Nederlandse Kampioenschappen te plaatsen en laat staan zo ver te komen. Aankomende weken zal Zoë uitkomen op een zwaar Internationaal toernooi bij onze oosterburen en is gevraagd begin mei mee te gaan naar een groot Internationaal trainingsstage in Berlijn.

Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button