Algemeen

24-Jarige veelpleger uit Midwolda krijgt nog één kans

- advertentie -

Midwolda – Een 24-jarige man uit Midwolda is voor een mishandeling, bedreiging en diefstal veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur en een voorwaardelijke celstraf van drie weken.

- advertentie -

Hiermee krijgt de man, die inmiddels op de veelplegerslijst staat, nog één kans om te bewijzen dat hij nu echt zijn leven heeft gebeterd.

Beledigende taal
In mei dit jaar, op de kermis in Delfzijl, mishandelde hij een andere man, die korte tijd een relatie had met de toenmalige vriendin van de Midwolmer. Agenten hielden hem aan.

Onderweg naar het bureau sloeg de man op de achterbank van de politiewagen beledigende taal uit. Door de hoeveelheid alcohol had hij zichzelf niet in de hand, zei de man tijdens de zitting.

Fietsendief
Op 1 april nam de Midwolmer in Veendam een opvallende gele racefiets mee, die niet op slot stond. De eigenaar van de fiets stond enkele meters verderop met vrienden te praten. De fietsendief was dronken en kon direct worden aangehouden.

Sindsdien gaat het beter met hem, zei de man tijdens de zitting op de rechtbank in Groningen. Hij heeft een nieuwe vriendin en drinkt aanzienlijk minder. ‘Laten we het hopen’, zei de rechter.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button