Algemeen

Winschoter met 12 kantjes strafblad; direct naar kliniek of eerst de cel in

- advertentie -

Winschoten – Een 32-jarige man uit Winschoten heeft tien maanden celstraf, waarvan vijf voorwaardelijk tegen zich horen eisen. Hij had vorig voorjaar zo’n vijftien jassen gestolen bij een outletwinkel in Winschoten.

- advertentie -

Ook had hij geprobeerd in te breken bij een huis aan de Grachtstraat in Winschoten en was hij door de politie betrapt terwijl hij een auto leegroofde bij stadion Euroborg in Groningen. De Winschoter was er aanvankelijk mee weggekomen.

Hij maakte de agenten wijs dat de auto van zijn vriend was en dat hij er spullen uit moest halen. Toen de politie de informatie later had gecheckt, werd hij alsnog aangehouden.

Drugsverslaving
De man heeft een strafblad van twaalf kantjes. Hij is verslaafd aan drugs en heeft psychische problemen. Na zijn aanhouding in april kwam hij in voorarrest. Daarna mocht hij vier maanden in een psychiatrische kliniek in Assen doorbrengen.

Gemotiveerd
Tijdens zijn verlof liep hij weg en daarna werd hij opnieuw in de cel gezet, maar deskundigen vinden dat de Winschoter gemotiveerd genoeg is voor een tweede opname. Waarschijnlijk kan de man al binnen een paar weken terecht in de kliniek en daarom pleitte zijn advocaat voor een gevangenisstraf gelijk aan zijn voorarrest, zodat hij naar de kliniek kan zodra daar een plek vrijkomt.

Vier maanden extra
De officier van justitie was het daar niet mee eens. Ze vindt dat de man bovenop de geëiste straf nog eens vier maanden moet uitzitten van een eerdere voorwaardelijke gevangenisstraf, voordat hij in aanmerking komt voor klinische opname.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Bron: RtvNoord
Foto: EMCEMO

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button