Algemeen

Celstraf geëist voor verdachten die vrouw verkrachten met een bierfles

- advertentie -

Winschoten – Voor het filmen van een bewusteloze vrouw, die verkracht is met een bierfles, is twee jaar celstraf geëist. De verdachten zijn een 26-jarige vrouw uit Winschoten, een 41-jarige vrouw uit Oude Pekela en een 34-jarige man zonder vaste woonplaats.

- advertentie -

De film werd op 4 oktober 2014 in een huis aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela gemaakt. Daar woonde de man destijds.

Verspreiding
Via Facebook en WhatsApp werd de video verspreid en kwam uiteindelijk op het politiebureau terecht. Niet alleen de man, maar ook de twee vrouwen werden herkend en aangehouden.

Van de wereld
Volgens de officier heeft de vrouw, die met een bierfles werd gepenetreerd, niets van dit gebeuren vernomen. Op de film leek de vrouw slap en reageerde ze nergens op. Ze was door alcohol en drugs volledig van de wereld. ‘Als iemand zo weerloos is, dan heb je daar van af te blijven’, zei de officier.

Aangifte
De vrouw werd later door haar zoon gewezen op het filmpje op internet. Zelf wist zij hier niets meer van. De vrouw durfde uit angst en schaamte in eerste instantie geen aangifte te doen.

Niet bewusteloos
Volgens de makers van de film was het slachtoffer zeker niet bewusteloos, maar had ze toestemming gegeven. ‘Daarom is de vrouw na het uit de hand gelopen feestje niet naar de politie gestapt’, zei de advocaat van de verdachte uit Winschoten.

De rechtbank doet op 7 maart uitspraak.

Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button