AlgemeenGemeente

15 Maanden cel voor het verkrachten van een vrouw met bierfles

- advertentie -

Winschoten – Twee vrouwen van 26 en 41 jaar moeten 15 maanden de cel in voor ontuchtige handelingen met een vrouw die door drank en drugs ‘van de wereld was’. De 34-jarige man uit Oude Pekela die alles filmde en op Facebook zette, krijgt dezelfde straf opgelegd.

- advertentie -

Laveloos
De film werd op 4 oktober 2014 in de toenmalige woning van de man aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela gemaakt. Dit gebeurde op een feestje waar drank en drugs rijkelijk vloeiden. Het laveloze slachtoffer werd seksueel misbruikt door de twee vrouwen die daarbij een bierflesje gebruikten. De man legde dit met zijn telefoon op beeld vast.

Totaal niet bij
De film kwam uiteindelijk bij de politie terecht. De vrouwen uit Winschoten en Oude Pekela werden herkend en aangehouden. Volgens hen had het slachtoffer toegestemd, maar dit veegde de rechtbank van tafel. Het slachtoffer had later bij de politie gezegd dat zij ‘er totaal niet bij was’, toen dit gebeurde. De vrouw werd door haar zoon gewezen op het filmpje op internet.

Ook op de film was te zien dat de vrouw er roerloos bij lag. Ze durfde uit angst en schaamte aanvankelijk zelf geen aangifte te doen.

Bewezen
Het plegen van seksuele handelingen met iemand die in machteloze toestand verkeerde en het filmen hiervan achtte de rechtbank bewezen. Tegen de drie werd twee weken geleden nog twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk geëist.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button