Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

‘Thuiszorgmedewerkster’ krijgt waarschuwing voor stelen van ouderen

- advertentie -

Winschoten – Een 45-jarige vrouw uit Winschoten hoeft niet de cel in voor het bestelen van bejaarden. Ze kreeg als waarschuwing een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar opgelegd.

- advertentie -
Psychisch behandelen
Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden nog een celstraf van zes maanden, maar de rechtbank wil haar liever waarschuwen. Wel moet de vrouw zich in haar proeftijd psychisch laten behandelen.Vaste vervanger
De vrouw deed zich voor als thuiszorgmedewerkster. In juni vorig jaar meldden meerdere oudere bewoners van de Melkweg en de Woldweg in Hoogezand bij de politie dat zij waren bestolen. Een blonde vrouw, die zei dat ze de vaste schoonmaakster verving, was bij hen aan de deur geweest.De ’thuiszorgmedewerkster’ kwam binnen, maar maakte amper schoon. Ze tekende niets af en toen ze weg was, waren ook kostbare spullen zoals zilveren kettingen of mobiele telefoons verdwenen. De rechtbank vond dat er genoeg bewijsmateriaal was voor diefstal.

Ketting en telefoon teruggevonden
Via de auto van de vrouw, die voor de Melkwegflat aan de Melkweg geparkeerd stond, kwam de politie bij de vrouw uit. Die bleef alles ontkennen, hoewel in haar tas een ketting en in haar auto een telefoon werden teruggevonden.

De vrouw is eerder als thuiszorgmedewerkster ontslagen vanwege diefstal.

Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button