AlgemeenIncidenten

Gerechtshof doet uitspraak tegen ‘horrorfilm’ Midwolda

- advertentie -

Midwolda – De rechtbank in Leeuwarden heeft dinsdag in hoger beroep uitspraak gedaan tegen een 33-jarige man uit Midwolda. De man, die in juli vorig jaar ’s nachts gewapend met ducttape, tie-wraps en messen de woning van een zeven maanden zwangere vrouw binnendrong en haar bedreigde met een mes, werd in hoger beroep veroordeeld tot 36 maanden celstraf, waarvan 16 maanden voorwaardelijk, met aftrek van zijn voorarrest.

- advertentie -

Lees meer: Man uit Midwolda aangehouden voor bedreiging

Scene uit horrorfilm
Een scène uit een horrorfilm. Dat is hoe een woningoverval in Midwolda moet zijn geweest, volgens de officier van justitie.

Waarom de 33-jarige man tot zijn daad kwam is onbekend. Hij zegt zich niets van zijn daad te kunnen herinneren. Hij had die dag meerdere keren op de facebookpagina van de vrouw gekeken. ‘Misschien was hij verliefd’, zei de officier van justitie.

Lees meer: Dertig maanden cel geëist voor ‘horrorfilm’ in Midwolda

Straf
Hij kreeg een alcohol verbod met urine controles en moet zich 3 jaar lang onder toezicht van de reclassering stellen. Hij moet zich voor een behandeling melden bij het AFPN ( Ambulante Forensische Psychiatrie Noord). Verder kreeg hij een straatverbod voor de omgeving van het slachtoffer en mag hij geen contact met haar opnemen. Ook kreeg hij een locatieverbod voor het terrein van de voetbalvereniging van MOVV.

- advertentie -

Schadevergoeding
Hij moet haar en haar zoontje respectievelijk 5.000 en 3.000 euro schadevergoeding betalen. De rechtbank in Groningen eiste vorig jaar in november nog 30 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, met aftrek van voorarrest, tegen de man. Of de man tegen de uitspraak in cassatie gaat is nog onbekend.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button