AlgemeenGemeenteIncidenten

Openbaar Ministerie eist celstraffen voor inbrekersbende

- advertentie -

Winschoten – Zeven verdachten hoorden voor een twintigtal woninginbraken in Groningen en Drenthe tot twintig maanden cel tegen zich eisen. De zeven sloegen hun slag in de periode van oktober 2014 tot en met maart 2015. De mannen waren in de leeftijd van 16 tot 21 jaar, afkomstig uit Groningen, Winschoten en Foxhol.

- advertentie -
Benen strekken
Vier mannen werden vorig jaar op 18 maart in een auto aangehouden. De wagen reed zonder licht over een busbaan. De agenten controleerden de wagen en stuitten op gestolen goederen. Een van de vier wilde de benen strekken en ging er van door. De man werd later alsnog aangehouden.Overlopen
Inwoners van Wildervank hadden kort daarvoor inbrekers in hun woning overlopen. De mannen waren gevlucht in een auto, waarvan de beschrijving voldeed aan de aangehouden auto op de busbaan. De aangetroffen gestolen goederen bleken afkomstig van een andere woninginbraak. Twee inzittenden bekenden. Hierdoor konden nog eens drie mannen worden aangehouden. Die zaten op dat moment in een auto, afkomstig van een woninginbraak in Zuidlaren.

Kluis
De mannen hadden toegeslagen  in ondermeer  Sappemeer, Hoogezand, Zuidlaren, Zuidbroek, Farmsum, Foxhol en  Wildervank. Er werd sieraden, twee auto’s, laptops en telefoons buit gemaakt. Ook braken de indringers een kluis open en namen 13.000 euro mee.

De inbrekers braken in de meeste gevallen de zij- of achterdeuren open met een koevoet. De bewoners troffen bij thuiskomst een ravage aan. Soms werden de inbrekers, die bivakmutsen droegen, overlopen. In één geval kreeg een thuiskomer de schrik van zijn leven doordat twee vreemde mannen achter een kastdeur vandaan sprongen en de benen namen.

Minderjarigen
De drie minderjarigen van de groep hoorden donderdag achter gesloten deuren straffen tot 200 uur werkstraf plus een voorwaardelijke jeugddetentie tot twaalf maanden  tegen zich eisen.

Een 21-jarige man uit Foxhol en een 20-jarige man uit Groningen hoorden de hoogste strafeis; dertig maanden cel waarvan tien maanden voorwaardelijk. Ook moet de groep volgens de officier een totale schadebedrag van 17.000 euro betalen.

- advertentie -

De rechter doet 24 juni uitspraak.

- advertentie - 
Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button