Algemeen

Ommelander Ziekenhuis organiseert Hart- & Vaatcafé

- advertentie -

Winschoten – Het Ommelander Ziekenhuis Groningen organiseert, in samenwerking met de Hart- & Vaatgroep, op donderdag 30 november een Hart- & Vaatcafé. Het onderwerp is ‘ICD/pacemaker’.

- advertentie -

Het Hart- & Vaatcafé is een ontmoetingsplaats voor hartpatiënten, partners, familie, mantelzorgers en andere belangstellenden. De bijeenkomst is van 19.30 – 21.30 uur (zaal open om 19.00 uur) in hotel/restaurant In Den Stallen, Oostereinde 10 te Winschoten. Deelname aan de bijeenkomst is gratis maar bezoekers dienen zich wel aan te melden.

Doel Hart- & Vaatcafé
Het Hart- & Vaatcafé is een initiatief van de Hart- & Vaatgroep en de afdeling Cardiologie van het Ommelander Ziekenhuis. Doel van deze bijeenkomst is in een informele sfeer lotgenoten en partners met elkaar in contact brengen en ervaringen, ideeën en zorgen uit te wisselen. Maar ook specialisten en verpleegkundigen ontmoeten en informatie inwinnen.

Er is ruime gelegenheid om te pauzeren en te praten met andere aanwezigen en de informatie-stands te bezoeken. En iedereen kan vragen op papier zetten, die na de pauze aan de sprekers worden gesteld.

Sprekers
Tijdens het Hart- & Vaatcafé vertellen de cardioloog, de pacemaker-/ICD-technicus en iemand van de STINN (Stichting ICD-dragers) over o.a. de zorg, de controles, de techniek en de samenwerking met het UMCG. Ook is een ervaringsdeskundige (patiënt) uitgenodigd om haar eigen verhaal te vertellen. Meer info over het programma: www.ommelanderziekenhuis.nl of www.hartenvaatgroep.nl.

Aanmelden
Aanmelden voor het Hart- & Vaatcafé kan via aanmelden@ozg.nl of via 088-066 1000 onder vermelding van naam, emailadres/telefoonnummer en bijeenkomst.

Wat is een ICD
Een ICD (Implanteerbare Cardioverter Defibrillator) is een inwendige defibrillator voor mensen met een gevaarlijke, onvoorspelbare hartritmestoornis. Er zijn diverse soorten hartritmestoornissen. De ritmestoornissen waarbij de kamers niet meer samentrekken, zijn levensbedreigend. De bloedsomloop staat dan stil. Een ICD reageert bij zo’n levensbedreigende ritmestoornis door het geven van een elektrische schok. Door deze schok wordt het hartritme weer hersteld.

Een ICD bestaat uit een kastje en elektrode(n) die voor de signalen van en naar het hart zorgen. Het plaatsen van een ICD wordt door specialisten in het UMCG uitgevoerd. Voor de controles mogen patiënten zelf kiezen waar ze heen willen; het UMCG of het Ommelander Ziekenhuis.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button