Algemeen

39-Jarige Winschoter in zaak aanranding cafémedewerker vrijgesproken

- advertentie -

Winschoten/ Assen De 39-jarige man die er van verdacht werd een 19-jarige jongen te hebben aangerand is vrijgesproken door de rechtbank in Groningen. Het Openbaar Ministerie eiste tachtig uur werkstraf en twee weken voorwaardelijke celstraf.

- advertentie -

De aanranding zou volgens het slachtoffer in januari 2016 zijn gebeurd in café The Beefeater in Assen, waar de Winschoter destijds bedrijfsleider was. Het slachtoffer was die maand net begonnen als medewerker in het café. Na het werk dronken hij en een collega nog wat met de bedrijfsleider.

Lees ook: 39-Jarige Winschoter hoort straf eisen voor aanranding cafémedewerker

Verklaring
In het dossier van deze zaak bevindt zich de verklaring van de aangever dat de verdachte hem in zijn kruis heeft vastgepakt en daarin heeft geknepen en dat de verdachte hem bij de armen en keel heeft vastgepakt. De verdachte heeft de hem verweten handelingen ten stelligste ontkend en heeft verklaard dat hij de aangever niet heeft aangeraakt.

Voorts bevindt zich in het dossier een door aangever verstuurd Whatsapp bericht met onder andere de tekst: ”Waarom zit je aan me, hoezo”. Dit bericht is verstuurd nadat de gestelde ontuchtige handelingen zouden hebben plaatsgevonden.

Naar het oordeel van de rechtbank kan het Whatsapp bericht onvoldoende steun bieden aan de verklaring van aangever omdat niet zonder enige twijfel kan worden gezegd dat de bedoelde tekst betrekking heeft op de ontuchtige handelingen.

Ook de uitgewerkte 112-gesprekken kunnen de aangifte niet ondersteunen nu daaruit geen relatie met vermeende ontuchtige handelingen naar voren komt.

Onvoldoende bewijs
De verklaring van de aangever heeft onvoldoende steun in bewijs. Hierom acht de rechtbank het ten laste gelegde niet wettig en overtuigend bewezen. Daarom is de verdachte van deze zaak vrij gesproken.

Foto: Ter illustratie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button