AlgemeenIncidenten

Nederlandse vriendin bespaart Poolse vriend gevangenisstraf

- advertentie -

Bunde – Vrijdagochtend is een 26-jarige man uit Polen ontkomen van een gevangenisstraf van 40 dagen. De man werd gecontroleerd bij de grensovergang Zwartemeer.

- advertentie -

Hij werd door het grensoverschrijdend politieteam gecontroleerd. Deze agenten stelden vast dat sinds 2015 tegen de man een arrestatiebevel van kracht was wegens verboden wapenbezit. Hij moest nog een boete van 1.200 euro betalen of 40 dagen achter de tralies.

Zijn vriendin heeft deze celstraf voor hem bespaart. Zij is naar het politiebureau in Bunde gegaan om de geldboete te voldoen. Voordat de man zijn weg kon vervolgen werd zijn rijbewijs ingevorderd. Het document was in de deelstaat Görlitz ongeldig verklaard. De man kan binnenkort dus weer een boete verwachten voor het rijden met een ongeldig rijbewijs.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button