AlgemeenGemeente

Plannen voor de nieuwe brug in Hamdijk

- advertentie -

Bad Nieuweschans –  “Het streven is om na de bouwvak te beginnen met de voorbereidingen voor de vervanging van de Booneschanskerbrug in de Hamdijk te Bad Nieuweschans. En als alles volgens plan verloopt moet de oplevering van de nieuwe brug medio 2019 gerealiseerd kunnen worden”, aldus Peter Baardolf, projectleider team Beheer en Realisatie Cluster Ruimtelijke Zaken van de gemeente Oldambt.

- advertentie -

Donderdagmiddag was in het dorpscentrum de Akkerschans in Bad Nieuweschans een presentatie van de op handen zijnde plannen, compleet met bouwtekeningen en computerafbeeldingen zoals de brug er uit kan komen te zien. Want dat staat nog niet helemaal vast. Er is nog geen aannemer gecontracteerd. Volgens de plannen, zoals die nu ter tafel liggen, wordt het een vaste brug met een optie dat deze in de toekomst wel beweegbaar gemaakt kan worden. De voorkeur voor het project zou dus een aannemer zijn die, wanneer er binnen het budget een beweegbare brug gerealiseerd kan worden, dit ook daadwerkelijk kan realiseren.

In eerste instantie gaat men er van uit dat het een semi vaste brug wordt met een doorvaarthoogte van 2,5 meter. Nu kan men nog over de huidige brug, met een motorfiets of zelfs met een paard, maar dat gaat tijdens de bouw niet meer lukken. Wel wil men nog voor voetgangers en fietsers een oversteek realiseren. In welke vorm dit is, is nog niet bekend, wellicht drijvend.

De brug blijft een brug met éénrichtingsverkeer, dus met voorrangsbewijzering, met de maximale toegestane breedte.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button