Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenSport

Zoë Klunder uit Midwolda wint twee worsteltoernooien in Litouwen

- advertentie -

Midwolda/ Litouwen – Voorzitter Hendrik Jan Ningbers van de Sambo Bond Nederland had Zoë al een paar keer gevraagd om met hem mee te gaan naar zijn favoriete sambo – en worstelland Litouwen. Dit was niet tegen dovemansoren gezegd en Zoë heeft enthousiast ja gezegd. Vorige week woensdag zijn ze dan ook vertrokken naar Šiauliai, Litouwen en moest Zoë die normaal de gewichtscategorie tot 65 kg. doet, nu door het competitieaanbod, wegen voor de categorie vanaf 60 kg en zwaarder.

- advertentie -

Daardoor wist ze ook nog niet welke gewichten er tegenover haar kwamen te staan. Als verrassing kreeg ze dan ook de echte zwaargewichten tegenover zich. De wedstrijden zouden dan ook zwaar worden en ze kreeg de opdracht mee puntjes bij elkaar te sprokkelen. Dat deed ze dan ook en pakte uiteindelijk het ‘goud’ op dit letterlijk en figuurlijk zware toernooi. Na dit toernooi zijn ze vertrokken naar het mooie Palanga, een badplaats aan de Baltische zee, waar Zoë als debutante in het worstelen in het zand meegedaan aan een ‘Open beach sambo worstel toernooi’. Ook hier werd ze ingedeeld in de categorie 60 kg. en zwaarder en een drietal ervarener zwaargewichten tegenover zich kreeg met zelfs een tegenstandster van rond de 100 kg.

Ook kreeg Zoë hier weer de opdracht om puntjes bij elkaar te sprokkelen en won wonder boven wonder alle drie haar wedstrijden. Met deze twee prachtige prijzen en de prachtige ervaring is Zoë afgelopen maandag moe maar voldaan terug gereisd naar Midwolda.

Fotobijschrift: Drievoudig Wereld -en Europees worstelkampioen Sergej Grecicho (LIT)

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button