Algemeen

Voorwaardelijke cel en werkstraffen na ruzie in Bad Nieuweschans

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Drie personen zijn veroordeeld voor een ruzie, die op 4 januari plaatsvond in Bad Nieuweschans. Door de politierechter in Groningen is een voorwaardelijke celstraf opgelegd en meerdere werkstraffen.

- advertentie -

Voor een ‘poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel’ is een 40-jarige vrouw veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur, ook heeft de vrouw twee weken voorwaardelijke celstraf opgelegd gekregen. Ze sloeg haar buurman met een stuk ijzer na een lang slepende ruzie.

De betreffende buurman kwam die dag bij haar aan de deur. Hij had geklaagd over te weinig parkeerruimte. De vrouw kon het commentaar niet hebben en greep naar de ijzeren deurdranger. Daarmee heeft ze de man twee keer tegen zijn lichaam geslagen. De man kwam hierbij ten val.

Getuigen
Nadat de man opstond om zijn kleren af te vegen kreeg hij nog een klap en een schop van de partner van de 41-jarige vrouw. Toen heeft de buurman terug geslagen, aldus getuigen.

De advocaat van de vrouw en haar partner zegt dat er al langer gedoe en gedonder tussen de twee partijen is. Bemiddelingsgesprekken boden dan ook geen uitkomst. De partijen deden aangifte tegen elkaar en moesten om en om voor de rechter verschijnen.

Beide mannen zijn veroordeeld voor een eenvoudige mishandeling. Er werd twintig uur werkstraf geëist. De rechter ging daarmee akkoord.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button