AlgemeenKort nieuwsSport

Oldambster Zoë Klunder wint voor de zesde keer de Internationale Dutch Open ’19

- advertentie -

Dalfsen/Midwolda – Zoë Klunder (17) behaalde afgelopen zaterdag na haar 6e Nederlandse Kampioenschapstitel nu ook voor het zesde achtereenvolgend jaar de kampioenstitel op de Dutch Open ’19.

- advertentie -

In een internationaal deelnemersveld van meer dan 20 landen moest Zoë het opnemen tegen sambo worstelaars uit eigen land, Litouwen, Engeland en Frankrijk. Zoë lootte direct de kampioen uit Frankrijk en wist dat deze eerste wedstrijd ook wel direct de zwaarste zou kunnen worden. Door een tilactie gevolgd door een heupworp kwam Zoë toch direct op een dikke voorsprong te staan. Deze voorsprong bouwde ze in de wedstrijd meer uit en zo de overwinning tactisch naar zich toetrok. D

e weg naar de eindstrijd was daarmee vrijwel zeker gesteld en won ook de finale, zonder enig tegenpunt, vroegtijdig met volle punten. Daarnaast had Zoë met haar bondscoach besloten om ook de strijd bij de senioren aan te gaan. In deze zware categorie verloor ze nipt de wedstrijd om de finale en uiteindelijk derde werd.

Zoë en bondscoach Maykel Claassen zien deze Dutch Open dan ook als een goede voorbereiding op de Europese kampioenschappen ‘19 half april in Limassol op het eiland Cyprus.

Foto’s: ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button