AlgemeenKort nieuwsSport

Zoë Klunder gevraagd voor traditioneel worsteltoernooi in centraal Azië

- advertentie -

Midwolda – Zoë Klunder (17 jaar) is door IOC – Olympisch (hoofd)scheidsrechter Edmar Abdoulaev geselecteerd om samen met hem eind april af te reizen naar Bisjkek te Kirgizië (Kirgistan). Hier zal ze deelnemen aan een traditioneel Alysh worsteltoernooi.

- advertentie -

De UWW – United World Wrestling Federation wil voor traditioneel worstelen vooral bij de dames meer bekendheid in West Europa. Door haar recentelijke successen is Zoë gevraagd om dit ook te promoten. Zoë doet hier graag aan mee en dit is voor haar een hele eer om ook in traditioneel worstelen de breedte op te kunnen zoeken. Op dit toernooi zal ze het onder andere opnemen tegen senior dames uit: Oezbekistan, Kazakhstan, China, Mongolië, Rusland, Georgië, Azerbaijan, Turkmenistan, India enz.

Zoë verheugd zich er enorm op en is zich al aan het voorbereiden op de spelregels die ze vanuit haar eigen worstelsporten niet echt gewend is.

Foto: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button