Gemeente

Jaarlijkse CORA-conferentie: het delen van digitale kennis en ervaringen

- advertentie -

Oldambt – Wat is er nodig voor een digitale infrastructuur? Hoe kunnen we de digitale kloof overbruggen, de elektronische dienstverlening verbeteren of een omgeving creëren waarbinnen digitale innovatie wordt gestimuleerd? Op 6, 7 en 8 november gaan de partners van het Interreg project CORA (Connecting Remote Areas with digital infrastructure and services) hierover in gesprek.

- advertentie -

Samen ontwikkelen en testen
De 18 partners, waaronder de gemeente Oldambt, uit 7 Europese landen ondervinden vergelijkbare problemen rondom de ontwikkeling van digitalisering. Denk hierbij aan onderwerpen als gezondheid, leefbaarheid, landbouw, overheid, onderwijs en mobiliteit. De CORA partners ontwikkelen zelf én samen slimme technologieën en maatregelen die  beschikbaar worden gesteld en gedeeld onder de partners. Op deze manier wordt digitale kennis en ervaringen gedeeld en kan dit breed worden getest.

Domotica
Een voorbeeld is de energieneutrale proefwoning in Nieuwolda. Dit huis is ingericht met sensoren en domotica (huishoudelijke automatiseringsapparatuur) waardoor het huis duurzamer is. Door domotica toe te passen, kunnen bewoners langer zelfstandig thuis blijven wonen.  Lichten gaan automatisch aan en uit, sensoren houden de ademhaling in de gaten als je slaapt en controleren gezondheidssignalen. Het huis in Nieuwolda is een demonstratiewoning waar men ook kan proefwonen.

Oldambt
Het project CORA  richt zich op het verbeteren van de digitale infrastructuur en het versterken van het regionaal bewustzijn van digitalisering. De gemeente Oldambt is vanuit Nederland partner in dit project en één van de organisatoren van deze jaarlijkse CORA-conferentie. Erich Wünker verwelkomt op 7 november de partners in Oldambt. Het internationale gezelschap maakt tevens kennis met het Oldambt  en de regio tijdens de conferentie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button