Algemeen

Vereniging Dorpsbelangen blij met uitspraak Raad van State

- advertentie -

Nieuw Scheemda – De Raad van State heeft afgelopen week de uitspraak van de rechtbank Noord Nederland en de omgevingsvergunning voor de bouw van een mestbassin van de gemeente Oldambt vernietigd en bevestigt daarmee het standpunt van de Vereniging Dorpsbelangen Nieuw Scheemda en ’t Waar, dat de gemeente Oldambt onvoldoende heeft onderbouwd waarom het mestbassin niet binnen het bouwperceel geplaatst had kunnen worden.

- advertentie -

De definitieve uitspraak van de Raad van State betekent de gemeente een nieuw besluit moet nemen op de aanvraag omgevingsvergunning betreffende het mestbassin. Daarnaast moet de gemeente de gemaakte kosten aan de Vereniging Dorpsbelangen terug betalen.

Naar aanleiding van het beroep door de Vereniging Dorpsbelangen vroeg de Raad van State de gemeente Oldambt de verleende omgevingsvergunning deugdelijker te motiveren, maar deze is daar blijkens deze uitspraak niet in geslaagd.

De Vereniging Dorpsbelangen is blij met de uitspraak omdat het landschap moet worden hersteld en van meet af aan stelde dat zij belanghebbende was.

Gemeente Oldambt hield tot aan de zitting bij de Raad van State vol dat de Vereniging Dorpsbelangen geen belanghebbende zou zijn. Dit standpunt van de gemeente Oldambt werd eerder al door de Raad van State van tafel geveegd in een tussenuitspraak en met de uitspraak van vandaag is daarmee ook definitief de eerdere uitspraak van de rechtbank Noord Nederland vernietigd. De uitspraak is daarmee mede van belang voor andere verenigingen van bewoners.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button