Algemeen

‘Aannemer’ (34) uit Winschoten licht klanten voor bijna kwart miljoen op

- advertentie -

Winschoten – Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt een 34-jarige man uit Winschoten dat hij voor bijna een kwart miljoen zestien slachtoffers in de drie noordelijke provincies heeft opgelicht. Hij zou zich hebben voorgedaan als aannemer. Hij bood zijn diensten aan op internet, onder meer op de website werkspot.nl, maar leverde uiteindelijk niets. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

Aanbetaling op bouwmaterialen
Op die manier harkte de man 245.000 euro binnen. Dat kwam vandaag in de rechtbank naar voren tijdens een korte, niet-inhoudelijke zitting.

Geïnteresseerden die iets wilden laten verbouwen namen contact met de man op. Klussen werden uitgebreid met de ‘aannemer’ besproken. Zodra het op een overeenkomst voor de verbouwing aankwam, liet hij zijn klanten alvast een aanbetaling voor bouwmaterialen doen.

De bedragen voor de aanbetalingen liepen voor sommige slachtoffers in de tienduizenden euro’s. Na de aanbetalingen zou hij geen materialen hebben gekocht en geen diensten hebben uitgevoerd. Hij zou niets meer van zich hebben laten horen.

Naar België gevlucht

Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen van slachtoffers uit onder meer Tynaarlo, Westdorp, Groningen, Veendam en Delfzijl en ook uit het Friese Twijzelerheide en Tzum. De man bleek met zijn gezin naar België te zijn gevlucht. Sinds januari zit hij vast.

Eén gedupeerde stelde vandaag buiten de zittingsdeuren om, dat de man aanvankelijk betrouwbaar en professioneel overkwam. Hij wilde het bedrag waarvoor hij zou zijn opgelicht niet noemen. ‘Maar ik wil alles terug’, zei hij.

Op het strafblad van de ‘aannemer’ prijken soortgelijke feiten. Ook is hij op tv geen onbekende. Het tv-programma van Alberto Stegeman besteedde twee keer aandacht aan de vermeende oplichter.

Blijft in voorarrest

Zijn vrouw heeft een huis in Groningen. Daar zou hij graag met zijn gezin samenzijn. Maar de rechtbank bepaalde dat de man in voorarrest blijft tot zijn strafzaak inhoudelijk dient. Dat is op 28 oktober.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button