Sport

VVS wint derby en bezorgt SC Scheemda eerste nederlaag

Oostwold – In de derde speelronde in de Vijfde Klasse F stond vanmiddag een absolute kraker op het programma. De burenruzie tussen VVS en SC Scheemda wist aardig wat toeschouwers naar het sportpark in Oostwold te lokken. Na negentig minuten stond er een 1-0 eindstand op het scorebord, in het voordeel van de thuisploeg.

Ondanks dat de wedstrijd zo vroeg in het seizoen gespeeld werd, stond er al veel op het spel voor beide ploegen. VVS was met slechts één punt uit twee wedstrijden matig aan het seizoen begonnen, terwijl de gasten uit Scheemda in de eerste twee wedstrijden de volle buit hadden gehaald en zich bovenin wilden handhaven. Voor de thuisploeg stond de wedstrijd ook in het teken van revanche, na de 0-7 thuisnederlaag in de editie van vorig seizoen.

Die revanche kwam er vandaag dus ook. In de eerste helft wisten beide ploegen het scorebord niet in beweging te krijgen, maar na bijna zeventig minuten was het via René Dijksterhuis alsnog raak voor de thuisploeg. Die voorsprong gaf de ploeg van trainer Egbert Bosma niet meer uit handen.

VVS komt daardoor op vier punten uit drie wedstrijden en staat daarmee op de zevende plaats. Ondanks de nederlaag blijft SC Scheemda boven VVS staan. De Scheemders nemen met zes punten uit drie wedstrijden de derde plaats in op de ranglijst.