Sport

Hockeyclinic GHBS Dames 1 laat jeugd stralen bij HCW

- advertentie -

Winschoten – Op woensdag 17 april opende Dames 1 van GHBS, spelend in de eerste klasse de deuren van hun hockeyexpertise bij Hockeyclub Winschoten. Een uitnodiging die niet alleen Winschoten, maar ook hockeyverenigingen uit Veendam, Hoogezand en Stadskanaal enthousiast maakte. Wat resulteerde in een grote opkomst van bijna 60 kinderen.

- advertentie -

De energie was voelbaar toen de jeugd zich vol enthousiasme stortte op de hockeykunsten van de Groningse dames. Ze werden verdeeld in 7 groepen, die roteerden langs 6 verschillende oefeningen. Tussendoor was er tijd voor ontspanning, waarbij een glas ranja en zakje chips zorgden voor de nodige brandstof.

Van het verbeteren van afronden op de goal tot het slim passeren van tegenstanders; de jonge hockeyliefhebbers werden bijgespijkerd in diverse aspecten van het spel. Een hoogtepunt was ongetwijfeld de shoot-out, waarbij de keeper werd uitgedaagd en daarnaast leerden de verdedigers een techniek genaamd de ‘shave’.

UNICEF
Maar niet alleen hockey stond centraal op deze sportieve middag. Dames 1 van GHBS doneerden ook een deel van de opbrengst aan UNICEF. Als kers op de taart werd onder de kinderen een sportshirt van UNICEF verloot met alle namen van de speelsters erop, met een dolgelukkige winnares van Daring als resultaat.

HCW blikt met trots terug op deze geslaagde middag en kijkt hoopvol naar de toekomst. Samen met verenigingen zoals Daring, HCSO en Dash hopen ze nog vele sportieve en verbindende activiteiten te organiseren. In de wereld van hockey gaat het niet alleen om doelpunten, maar ook om teamwork en plezier.

Lijkt het je ook leuk om mee te spelen? Op de website vind je alle informatie over een proeftraining.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button