AlgemeenSport

7 NK plaatsen voor Judoschool TRJ Oost-Groningen/ Drenthe

Norg / Oldambt – Afgelopen zaterdag 16 maart was  Judoschool Tan-Ren-Jutsu Oost Groningen/Drenthe met 9 wedstrijdjudoka’s  aanwezig in Norg op de Districtskampioenschappen -15 jaar. De beste 4 van elke poule gaan door naar het  NK -15 in Leek op 6 april a.s.

In het eerste blok kwamen de dames van TRJ de mat op. Heleen Pool uit Beerta en Eva Hangyi wisten al hun wedstrijden te winnen met sterk en tactisch judo en werden kampioen van Noord Nederland. Celeste Ebbinge won knap het zilver en Reshum Sagel verloor 1 wedstrijd en heeft daarna de kleine finale om brons gewonnen. Ze mogen alle 4 naar het NK.

Daarna was het de beurt aan de jongens. Jens Jagt heeft ook al zijn wedstrijden gewonnen en is kampioen van Noord Nederland. Mick Koster en Rick Brust wonnen de kleine finale om brons zij mogen ook alle 3 naar het NK. Erik Pool uit Beerta en Roy Ebbinge kwamen ondanks hun goede inzet net niet op het podium.

Coach Rik Fissering deed gelijktijdig mee aan het 1e districtssenioren toernooi. Hij won het goud!

Coaches Ronnie Grave en Rik Fissering zijn heel tevreden met de behaalde resultaten en de getoonde inzet van alle judoka’s.

Foto’s: Ingezonden