Algemeen

Bert Hadders wint K. ter Laanprijs

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen vrijdag mocht Bert Hadders de K. ter Laanprijs in ontvangst nemen in de Fraeylemaborg in Slochteren. Wij van Cultuurhuis De Klinker waren getuige van dit mooie moment in de carrière van Hadders. Het was een leuke middag met mooie, eervolle toespraken. Op vrijdag 19 april is hij, samen met Joost Dijkema, in ons theater te bewonderen.

- advertentie -

 De K. ter Laanprrpijs bestaat uit een geldbedrag en een bronzen beeldje van kunstenares Natasja Bennink. De afgelopen jaren wonnen onder andere Alex Vissering, Hans van der Lijke, Marcel Hensema en Jan Veldman de prijs. Nu is ook Bert Hadders aan dit mooie rijtje toegevoegd.

De prijs wordt al sinds 1985 uitgereikt door de Stichting ’t Grunneger Bouk en is voor mensen en instellingen die zich inzetten voor de Groninger taal en cultuur. De jury liet weten dat Hadders op allerlei vlakken een grote inzet heeft getoond voor de streektaalmuziek. Bert zelf gaf aan erg blij te zijn met de prijs en hoopt dat de jury net zo trots is op zijn liedjes als hijzelf.

 Bert Hadders is een bekende streektaalmuzikant en samen met de Drents/Groningse gitarist Joost Dijkema, bouwt hij in de voorstelling Kokeleko aan een fictief Veenkoloniaal dorp van liedjes. Het is een nieuw programma waarbij de personages uit de liedjes samenkomen in het dorp.

De heren zijn op vrijdag 19 april om 20.15 uur te zien in Theater De Klinker in Winschoten. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de theaterkassa of via www.indeklinker.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button