AlgemeenCultuur

Prins Hendrik Scheemda Nederlands kampioen

- advertentie -

Drachten/ Scheemda – Het orkest van Christelijke muziekvereniging Prins Hendrik Scheemda is tijdens de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen op 6 april jl. kampioen geworden in de 3e divisie. Als debutant in deze divisie (in 2018 promoveerde het orkest van de 4e naar de 3e divisie) behaalde het orkest onder leiding van dirigent Gosse Reijenga het hoogste puntenaantal van de 8 deelnemende orkesten en nam de wisselbeker mee naar Scheemda.

- advertentie -

Tijdens het kampioenschap speelden alle orkesten in de 3e divisie het verplichte werk Uxor Maris van Jan Bosveld, gecomponeerd in opdracht van Erik-Jan en Elisabeth Verburg, ter gelegenheid van hun 12 ½ jarig huwelijk. Het stuk is gebaseerd op een dramatisch verhaal van een meermin die na een zware storm in het Purmermeer terechtkomt. De compositie beschrijft dit noodlottige verhaal in een zevental episoden waarbij de melodie van lied 418 een grote rol speelt.

De jury beoordeelde de uitvoering van CMV Prins Hendrik met maar liefst 90 punten. Hiermee liet het orkest uit Scheemda de andere 7 deelnemers achter zich en mag zich voor een jaar kampioen van Nederland noemen in de 3e divisie!

Foto’s: Akkelien Reitsma/ ONFK

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button