Algemeen

Kunstenares Maya Wildevuur overleden

- advertentie -

Midwolda – Kunstenares Maya Wildevuur is afgelopen nacht in haar woonplaats Midwolda overleden. De kleurrijke kunstenares begon in 1984 in Hooghalen een galerie in Huize Dennenrode op landgoed Hiemstrastate. Begin jaren ’90 verhuisde Wildevuur naar de Ennemaborg in Midwolda.

- advertentie -

Maya Wildevuur werd in 1944 in Deventer geboren als Martje Lammigje Wildevuur. Als kleuter wist ze al dat ze wilde tekenen en kleuren.

Het werk van Maya Wildevuur kenmerkt zich door het gebruik van sterke contrasterende kleuraccenten, strakke maar soms grillige vormen én emotionaliteit, al is dit laatste in eerste instantie niet altijd evident. De laatste jaren werkt ze met verschillende stijlen en verschillende technieken.

(lees verder onder de foto)

Foto: Frans Stegeman/ OldambtNu.nl (archief)

Maya Wildevuur schilderde vooral bloemen, landschappen, en soms dieren, maar werd ook bekend om haar karakteristieke portretten van bekendheden die een heel eigen stijl hebben. Ze maakte onder andere een schilderij van Willem-Alexander der Nederlanden en Prinses Máxima, maar bijvoorbeeld ook van Paul van Vliet en van andere bekende Nederlanders.

Wildevuur kende moeilijke perioden in haar leven en maakte die vrolijke schilderijen vaak onder verdrietige omstandigheden. De galerie in Hooghalen blijft bestaan als galerie Wildevuur en is overgenomen door haar zoon. Die overname liep uit op een conflict met hem, waarna ze 15.000 euro moest betalen.

Maya Wildevuur werd 78 jaar.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button