AlgemeenKort nieuws

Eén sleutelsysteem voor bruggen en sluizen Oldambtmeer

- advertentie -

 Blauwestad – Er komt één sleutelsysteem voor de bediening van alle bruggen en sluizen op het Oldambtmeer. Nu zijn er nog twee verschillende systemen: een elektronische sleutel (ook wel druppel genoemd) en een koperen sleutel. Het elektronische systeem wordt nu vervangen door de koperen sleutel. De aanpassing is gereed vóór 1 mei 2015. Met name het systeem met de elektronische sleutel gaf nog wel eens problemen. Door verkeerd gebruik bleven bruggen open staan. Ook werd het gebruik van twee systemen door vaarrecreanten als onhandig ervaren. De volgende bruggen worden de komende tijd aangepast aan het nieuwe systeem:

- advertentie -
  • Dwergjuffer
  • Kanaaljuffer

De brug Glanslibel in woongebied Het Wold heeft op dit moment geen openingssysteem. Besluit of deze brug ook geopend moet kunnen worden, is nog niet genomen. De koperen sleutel werkt al op de sluis van de Blauwe Passage en de Blauwediepsluis.   Borg De druppels kunnen vanaf volgend jaar worden ingeleverd bij het projectbureau Blauwestad. U kunt ze opsturen of langsbrengen. De borg van 20 euro wordt na inlevering van de druppel teruggestort op uw bankrekening. Zonder inlevering van druppel wordt er geen borg geretourneerd. Heeft u nog geen koperen sleutel? Deze sleutel is onder meer te verkrijgen (borg 25 euro) bij de jachthavens in Winschoten, Scheemda en Blauwestad en de VVV Oldambt in Winschoten. Deze sleutel is niet alleen te gebruiken in Blauwestad maar opent ook andere bruggen en sluizen in de provincie Groningen. Volgend vaarseizoen heeft u dus slechts 1 sleutel nodig voor de bediening van de bruggen en sluizen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button