AlgemeenCultuur

Nacht van de Nacht in het Oldambt

- advertentie -

Winschoten – Ervaar zaterdag 25 oktober de rust en donkerte tijdens de “Nacht van de Nacht” in en rondom Winschoten. Zaterdagnacht 25 oktober gaat in een groot deel van Europa de klok weer een uur terug: wintertijd! Deze nacht is door de Natuur en Milieufederaties uitgeroepen tot ’Nacht van de Nacht’. Voor het tiende achtereenvolgende jaar willen de Natuur en Milieufederaties aandacht vragen voor de schoonheid en het belang van de (donkere) nacht.

- advertentie -

De gemeente Oldambt biedt u zaterdagavond 25 oktober een programma aan waarbij u kunt ervaren wat rust en donkerte betekenen in en om Winschoten.

Programma
Om 19.00 uur bent u van harte welkom in de kinderboerderij aan Bovenburen 96 in Winschoten. Hier wordt u ontvangen met een kopje koffie, thee of limonade. Na een welkomstwoord van wethouder Ricky van den Aker zal Rob Rosendahl, de stadsdichter van de gemeente Oldambt, een gepast gedicht ten gehore brengen. Vervolgens vertrekken we op de fiets om de stilte en donkerte te ervaren in en om Winschoten. Onderweg staan we stil bij interessante plekken waar u deskundige uitleg krijgt over de natuur, het belang van donkerte voor flora en fauna.
We verwachten om ongeveer 20.30 uur aan te komen in de Bruggeschans aan het einde van de Blijhamsterweg in Winschoten. Hier wacht u een boeiende sfeervolle afsluiting met dans, gedicht en muziek. Achtereenvolgens zullen kinderen van de dansafdeling van de muziekschool Oost Groningen een optreden voor u verzorgen, de stadsdichter Rob Rosendahl een gedicht voordragen en Kira (bekend van “de beste singer songwriter van Nederland”) voor u zingen.

Ook als u niet in de gelegenheid bent om deel te nemen aan de fietstocht bent u van harte welkom om 20.30 uur mee te genieten van de sfeervolle afsluiting van de avond in de Bruggeschans. Hierbij wordt u nog een drankje aangeboden.

Om circa 21.30 uur eindigt het officiële programma en kan een iedereen huiswaarts keren.

Aanmelden
Aanmelden voor deze avond is niet noodzakelijk.
Aan de deelname van de Nacht van de Nacht zijn geen kosten verbonden.

Locatie Bruggeschans
Vlakbij Winschoter Hogebrug kun je via een fietspad langs de Pekel Aa richting Oude Pekela fietsen. Direct aan het begin van dat fietspad vind je het vestingwerk de Bruggeschans (nabij Blijhamsterweg 83). Het terrein in en om de Bruggeschans kan wat drassig zijn, houd daar rekening mee (laarzen aanbevolen)!

De gemeente organiseert deze “Nacht van de Nacht” in samenwerking met de Club Oldambtster Groen, Reiderwolde v.o.f., Stichting Recreatie Reiderwolde, de KNNV Oost-Groningen (Veldbiologie), IVN-Bellingwedde, de Natuur en Milieufederatie Groningen en de muziekschool Oost Groningen.

Graag tot ziens op zaterdagavond 25 oktober.

Tekst & Foto: NachtvandeNacht.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button