AlgemeenOp stapSport

Jaarlijkse Sinterklaasloop door het platteland van Scheemda

- advertentie -

Scheemda –  Zaterdagmiddag was de 5e sinterklaasloop van de Stichting Oldambt Gezond. Dit werd georganiseerd samen met de sportvereniging A.V Aquiolo en de hoofdsponsors Schutrups & Virol Scheemda. Ruim 400 enthousiaste lopers wisten Scheemda gisteren te vinden voor de 5e editie van de Sinterklaasloop. Het was weer een feestje!

- advertentie -

Feestelijk tintje

Op het moment dat Sinterklaas in Nederland arriveerde, was het gezellig druk rondom de Eextahal in Scheemda. Vanaf 12.30 uur kwamen de eerste kinderen zich al inschrijven voor de jeugdloop en een uur later kwamen daar de volwassen lopers bij. Om de lustrumeditie van het hardloopevenement een extra feestelijk tintje te geven, waren er optredens van het Pomponteam Explosion. Zij stonden ook aan de start van de jeugdloop om 14.00 uur, samen met de ouders en andere supporters van ruim 60 jonge lopers. Na een professionele warming-up door de jeugdtrainers van AV Aquilo liepen de kinderen 500, 1.000 of 2.000 meter. Natuurlijk was er voor iedereen een mooie medaille na afloop.

Spannende wedstrijd
Inmiddels ook een traditie: burgemeester Pieter Smit loste het startschot van de wedstrijdloop en trimloop om 15.00 uur. In hardlooptenue, want hij loopt zelf graag een rondje mee door zijn eigen woonplaats. Een mooie prestatie, als je weet dat hij vlak daarvoor Sinterklaas nog had verwelkomd in Winschoten.

Trots op alle lopers
Alle lopers kregen na afloop een mooie mok. En we waren natuurlijk extra trots op de lopers die hebben meegedaan aan de clinics ter voorbereiding op de Sinterklaasloop. Maar liefst 16 deelnemers stonden aan de start dit jaar en gingen met blije gezichten over de finish. Een knappe prestatie, zeker voor degenen die een paar maanden geleden nog nooit hadden hardgelopen. Ook Hardloopgroep Scheemda, ontstaan uit de clinics van vorig jaar, was goed vertegenwoordigd. De prijsuitreiking werd verzorgd door burgemeester Pieter Smit, Freerk Potze van hoofdsponsor Virol en Shireen Bakker, onze eigen prachtige Sinterklaasloop-miss uit Scheemda.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button