Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenCultuur

Amnesty International voert zaterdag actie in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Amnesty International, afdeling Oldambt, voert zaterdag 6 december actie in de Langestraat in Winschoten, bij het gemeentehuis.

- advertentie -

Er wordt aandacht gevraagd voor Ralf Badawi uit Saudi-­Arabië en Moses Akatugba uit Nigeria, en de problematiek van de bootvluchtelingen. Verder zijn er in de kraam van Amnesty International kaarsen te koop. Op 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, vestigt Amnesty International wereldwijd de aandacht op mensen die onze hulp nodig hebben. Amnesty doet dat met het schrijven van brieven. Er wordt geschreven voor Badawi en Akatugba.

Badawi is een gewetensgevangene die vastzit omdat hij als blogger op vreedzame wijze gebruikmaakte van zijn recht op vrije meningsuiting. Hij is onder andere. veroordeeld tot 10 jaar cel en duizend zweepslagen. Er wordt gevraagd om zijn vrijlating. Akatugba werd op 16-jarige leeftijd gearresteerd en na ernstige marteling gedwongen tot het tekenen van bekentenissen. Inmiddels zit hij al 8 jaar gevangen en is hij ter dood veroordeeld. Amnesty roept de autoriteiten op om het doodvonnis in te trekken en om een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de martelingen.

Bron: NDC

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button