AlgemeenKort nieuws

Brugklassen krijgen voorlichting voor veilige jaarwisseling

- advertentie -

Oldambt – Alle brugklassen van het voortgezet onderwijs in de gemeente Oldambt krijgen van 8 tot en met 10 december voorlichting over het veilig vieren van de komende jaarwisseling.
In de brandweerkazerne aan de Molenweg in Winschoten worden aan deze leerlingen via stands van de Politie/HALT, de Lotusgroep en de brandweer tips aangereikt hoe ze zelf veilig oud en nieuw kunnen vieren.

- advertentie -

Een belangrijk doel daarbij is tevens om jongeren meer te laten nadenken over de gevolgen van agressie en geweld tegen hulpverleners die een publieke taak op straat uit oefenen.
Werknemers en vrijwilligers met een publieke taak worden steeds vaker agressief bejegend, vooral door jongeren. Wat vinden jongeren daar eigenlijk van? Herkennen zij zichzelf in dit beeld?
De voorlichting benadrukt dat elke vorm van agressie, hoe klein ook, tegen werknemers met een publieke taak onacceptabel is en ernstige gevolgen heeft voor de daders.
Motto voor de voorlichting is de uitspraak van burgemeester Pieter Smit: “hou het ook dit jaar leuk met de jaarwisseling” Deze oproep is overigens gericht aan alle inwoners in onze gemeente.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button