Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenCultuur

Zwarte Pieten met de dood bedreigd in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Met de woorden ‘I kill you’ kwam er zondagmiddag een Engelssprekende man woedend op drie Zwarte Pieten af in de Torenstraat van Winschoten. Ondernemers van het centrum huurden zondag pieten in, het was koopzondag dus aardig wat kinderen op de been in het centrum.

- advertentie -

Toen de man naar de pieten liep bedreigde hij ze met de dood, ook zei hij hierbij dat hij een mes bij zich had en maakte stekende bewegingen naar de pieten. Hierop is de politie gealarmeerd, de schrik zat er goed in bij de pieten, en bij de omstanders en kinderen die erbij stonden. Politie woordvoerder Wouter de Vries meldt aan RtvNoord: ‘Wat een leuke middag had moeten worden, is verpest door zoiets’.  De man is vervolgens ingerekend door de politie en bleek achteraf geen wapen bij zich te hebben.

Volgens de politie heeft het voorval waarschijnlijk te maken met de zwartepietendiscussie. ‘We kunnen het niet met honderd procent zekerheid zeggen, maar hij zei dat de pieten weg moesten gaan. Anders zou hij geweld gebruiken’, zegt De Vries.  Drie pieten doen aangifte van het voorval. Er raakte verder niemand gewond.

Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button