AlgemeenKort nieuws

OZG houdt bijeenkomst over Slaap Apneu

- advertentie -

Winschoten – Op maandag 12 januari organiseert de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) op locatie Lucas, in samenwerking met de Slaap Apneu Vereniging, een voorlichtingsbijeenkomst voor patiënten met Slaap Apneu. Naast voorlichting door longarts dr. J.W. de Jong en longverpleegkundige M. de Vries, geeft een gespecialiseerd bedrijf uitleg over maskers en apparatuur.
De bijeenkomst vindt plaats in de grote zaal van de personeelsflat (naast het ziekenhuis) en begint om 19.15 uur (ontvangst 19.00 uur). De entree is gratis. 

- advertentie -

Wat is Slaap Apneu
Een slaap apneu is een slaapstoornis, waarbij sprake is van ademstilstand tijdens het slapen. Een apneu is een pauze van de ademhaling die ten minste 10 seconden duurt. Iedereen heeft wel eens apneus in zijn slaap. Er is pas sprake van het slaapapneu syndroom wanneer je vaker dan 10 keer per uur ademstilstanden hebt. Slaapapneu gaat vaak samen met snurken.

Door apneu kunnen de hersenen te weinig zuurstof krijgen. Als dit gebeurt, geven ze een alarmsignaal af. Door dit alarmsignaal gaat men minder diep slapen of wordt men zelfs helemaal wakker. Vanaf dat moment is de luchtweg weer vrij. De slaap kan weer worden hervat, maar door de vele apneu aanvallen zal nooit een diepe slaap bereikt worden. Hierdoor ontstaan onder andere klachten als vermoeidheid, hoge bloeddruk, hartkloppingen, concentratieproblemen etc.

Informatie en opgave
Voor meer informatie over deze bijeenkomst en opgave kunnen belangstellenden mailen naar aanmelden@ozg.eu of bellen: 088 – 066 1000, met vermelding van ‘bijeenkomst OSAS’ en het aantal personen. Het volledige programma voor 12 januari is te lezen op www.ozg.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button