AlgemeenCultuur

Ruim 200 mensen komen bij indrukwekkende bijeenkomst in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Zo’n ruim 200 mensen kwamen bijeen na de oproep van burgemeester Pieter Smit. De bijeenkomst ‘Je suis Charlie’ was voor het gemeentehuis in de Langestraat van Winschoten.

- advertentie -

Bij de herdenking donderdagavond werd er stilgestaan  bij de aanslag die gisteren werd gepleegd op de redactie van het weekblad Charlie Hebdo in Parijs. Bij deze aanslag kwamen er 12 mensen om het leven er liggen er  nog 11 mensen in het ziekenhuis.

Vanaf het bordes sprak de burgemeester om 18.00 uur de mensen toe met een indrukwekkende speech. (Lees hier de Speech van Pieter Smit)  Ook Imam Ahmed van de islamitische organisatie deed dit op zijn beurt. Ook werd er een minuut stilte gehouden voor de 12 doden. Dit ook in het belang van de vrijheid en meningsuiting.

De indrukwekkende bijeenkomst werd afgesloten met een luid applaus voor de democratie en vrijheid voor iedereen.

Foto’s Anita Meis/AnitaPhotography

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button