Algemeen

Nieuw OZG ziekenhuis Scheemda weer stap dichterbij

- advertentie -

Scheemda – Het UMC in Groningen mag de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) overnemen. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft daarvoor  vandaag toestemming gegeven.

De Ommelander Ziekenhuis Groep wordt een zelfstandige BV onder het UMCG.

‘Zorgvuldig’
De zorgautoriteit oordeelt dat patiënten, personeel en andere belanghebbenden zorgvuldig zijn betrokken bij de voorbereiding en dat hun belangen voldoende zijn meegewogen. Ook zijn de procedures goed doorlopen.

Voldoende concurrentie?
De Ommelander Ziekenhuis Groep verwacht de nieuwbouw van het ziekenhuis in Scheemda in de zomer te kunnen starten, maar zeker is dat nog niet. De Autoriteit Consument en Markt moet nog onderzoeken of er voldoende concurrentie overblijft als de twee ziekenhuizen samengaan. De verwachting is dat deze toets binnen de komende twee maanden is afgerond.

Financiering
Verder heeft de Ommelander Ziekenhuis Groep de financiering nog niet rond. De gesprekken met banken lopen nog. OZG-woordvoerder Simone Blaauboer: ‘We hebben er alle vertrouwen in en denken in de zomer met de bouw te kunnen starten.’

- advertentie -

ö

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button